Prvo beli luk

Vreme je za beli luk! Ne samo protiv uroka, već kao preventiva i lek protiv bakterija, gljivica, virusa.

Očistiš, izgnječis, sačekaš desetak minuta da se obave neki delotvorni hemijski procesi, pomešaš sa malo maslinovog ulja, a može i bez ulja, i daš sebi i svojim ukućanima svako veče pred spavanje – dva, tri češnja po osobi!  U slučaju prehlade ili virusa ili bakterije ili gljivica (bilo gde u telu), doza ide i na glavicu po osobi (ali ne odjednom već ravnomerno nekoliko puta u toku dana)!

Dobar i za bubuljice i za rane. Izgnječen namažeš na mesto rane ili bubuljice. Nek stoji pola sata, pa operi toplom vodom. Ako treba ponavljaš više puta i više dana. U najvećem broju slučajeva deluje i to vrlo efikasno!

I tako je ukusan! Pa onda, razmisli zašto voliš beli luk!

Kažu kineski luk je manje kvalitetan. Ako imaš načina da nađeš domaći, pa još i organski, pun pogodak!

Ima nekih čiji želudac ne podnosi beli luk, ali se nadam da to nisi ti.

A oni koji uzimaju apotekarske lekove – obazrivo! Kao i sa svom drugom hranom! Nikad se ne zna kako će neki hemijski sastojak leka da reaguje sa hranom.

Trudi se da ne dođeš do apoteke. Preventiva na prvom mestu!

 beli luk